surdurulebilir-is-odulleri

BEE’O Propolis  Sürdürülebilir İş Ödülleri’nde birinci oldu

Türkiye’de ilk kez Sözleşmeli Arıcılık modeliyle yerli propolis üretimini başlatan ve propolisi özütleme yöntemini geliştiren BEE’O Propolis, Sürdürülebilir İş Ödülleri’nde “Sürdürülebilir İnovasyon KOBİ” kategorisinde birincilikle ödüllendirildi.

 

Türkiye’de, iş dünyasında sürdürülebilir iş modellerinin yerleşimini, başarılı çalışmalar gerçekleştiren şirketleri ortaya çıkarmak ve rol model olmalarını sağlayarak değişimi teşvik etmeyi amaçlayan Sürdürülebilir İş Ödülleri sahiplerini buldu. Bu yıl 5.’si düzenlenen Sürdürülebilir İş Ödülleri’nde, BEE’O Propolis “Sürdürülebilir İnovasyon KOBİ” kategorisinde birincilikle ödüllendirildi.

 

Önceki gün Fairmont Quasar İstanbul’da düzenlenen törende, 31 jüri üyesinin değerlendirmeleri neticesinde 14 farklı kategoride ödül verildi.

 

Türkiye’nin ilk ve tek sözleşmeli arıcılık modeliyle üretilmiş, %100 yerli, inovasyon ödüllü propolis üreticisi BEE’O, Sürdürülebilirlik Akademisi’nden aldığı ödülle başarısını perçinledi. Başarılı iş kadını Gıda Yüksek Mühendisi Aslı Elif Tanuğur Samancı’nın kurucusu ve Genel Müdürü olduğu BEE’O, Sürdürülebilir İş Ödülü ile birlikte aldığı ulusal ve uluslararası ödül sayısını 23’e çıkarmış oldu.

 

TÜRKİYE GENELİNDE 150 BİN KOVAN VE 500’DEN FAZLA SÖZLEŞMELİ ÜRETİCİ

Ödülü BEE’O Propolis adına Marka Müdürü Gıda Yüksek Mühendisi Ece Özdemir aldı. Türkiye’de daha önce üretilmeyen, son derece değerli bir arı ürünü olan propolisin, ülkemizde ilk kez Sözleşmeli Arıcılık modeliyle yerli üretimini başlattıklarını belirten Özdemir, “BEE’O olarak bu geceyi hazırlayan Sürdürülebilirlik Akademisi’ne ve bizi ödül layık gördükleri için değerli jüri üyelerine çok teşekkür ederiz. Anadolu propolisini 10 ülkeye ihraç ediyoruz ve bir dünya markası yapma yolunda emin adımlarla ilerliyoruz” dedi. Özdemir şöyle konuştu:

“Türkiye genelindeki 150.000 kovanımız ve 500’den fazla sözleşmeli arıcımız, gıda, kimya ve ziraat mühendislerinden oluşan 80 kişilik uzman kadromuz ile kovandan gelen bu değerli ürünleri tüketicilerimize tüm doğallığı ve saflığıyla ulaştırıyoruz. Ülkemiz kovan sayısı bakımından dünyanın ikinci büyük arıcılık ülkesi. Fakat Türkiye’de daha önce bal dışındaki diğer arı ürünleri üretimi yok denecek kadar azdı. Biz, BEE’O olarak 2013 yılında Sözleşmeli Arıcılık modeliyle tüm bu ürünlerin yerli üretimini başlattık ve ülkemizde arıcılar bal dışındaki arı sütü, arı ekmeği, polen ve propolis gibi arı ürünlerinin üretimiyle BEE’O aracılığıyla tanışmış oldular. Türkiye’de ilk kez yerli üretimini başlattığımız propolisin özütleme yöntemini geliştirdik. Geliştirdiğimiz İnovasyon ödüllü özütleme yöntemiyle ulusal ve uluslararası pek çok farklı ödüle layık görüldük.”